duminică, 15 iulie 2012

evz.ro - dezgustător

    Foarte rar citesc presa din România, pentru că fiind aici sunt rupt de realităţile de acasă. O dată pe săptămână mă ţin la curent părinţii cu ce e mai important de aflat.
    Am făcut greşeala în seara aceasta să intru pe saitul vechiului şi renumitului ziar Evenimentul Zilei.
    Încă de pe prima pagină, după ce s-a încărcat cu greu de atâtea reclame, am fost lovit de nişte dezgustătoare articole ale "celui mai bun portal de ştiri".
    Chiar aşa a ajuns presa în România? Am rămas perplex şi fără a mai putea continua pe acel sait.
    Ce credeţi că transmit asemenea articole celor plecaţi din România?... Doar starea deplorabilă în care a ajuns ţara, din păcate...


vineri, 6 iulie 2012

Parcul Naţional Yosemite

    Prima vizită la Yosemite!
    Una din principalele atracţii din California, parcul naţional Yosemite, aflat la 3 ore şi jumătate de Mountain View, a fost anul trecut destinaţia a aproape patru milioane de turişti. Renumit pentru multitudinea de cascade (aici se găseşte cea mai înaltă cascadă din America de Nord), mulţimea de trasee pentru drumeţii şi alpinism, şi priveliştile ce îţi taie răsuflarea, parcul devine foarte aglomerat mai ales în perioada verii şi în jurul vreunei sărbători.
    Cu greu am găsit cazare la o pensiune ("hostel"), cu două săptămâni înainte. Sfat: în perioada verii, excursia trebuie planificată cu minim o lună înainte, pentru a găsi de preferinţă un loc în "Valea Yosemite", locul care concentrează majoritatea activităţilor turistice ale parcului. Am stat la 5 mile (8 km) de intrarea în parc, iar de acolo a mai fost un drum de o jumătate de oră cu maşina.
    Încă din depărtare, se deschide o privelişte nemaipomenită, care te îmbie la a explora natura...




    În parcare, am avut o surpriză: o căprioară se plimba agale printre maşini:


    Dar ăsta a fost doar începutul relaţiei dintre om şi animale sălbatice: pe parcursul drumeţiei făcute la cascada Nevada, veveriţele ne-au împresurat, de cele mai multe ori la propriu, jucându-se şi mâncând din palmele noastre.




    De departe cele mai prietenoase veveriţe pe care le-am întâlnit vreodată!
    Revenind la drumeţie, am ales traseul ce duce la spectaculoasa cascadă Nevada. În total, dus-întors, traseul e de 4-5 ore. Relativ obositor, însă spectacolul naturii e minunat!



    Am ajuns sus, chiar de unde începe cascada. De la un fir de apă aparent inofensiv...


....la o dezlănţuire zgomotoasă şi înfricoşătoare...


Curcubeul a fost extraordinar. Privind în jos din acel unghi, mi s-a părut una din cele mai frumoase creaţii ale lui Dumnezeu văzute vreodată.

    La întoarcere, am coborât pe cealaltă parte a apei, şi am ajuns la sora mai mică a cascadei precedente: Vernal.



    Traseul a fost obositor, dar la final amintirea celor văzute şi efortul fizic depus au fost peste orice sentiment de disconfort. Am gustat doar o mică parte din ce înseamnă Yosemite. Asta a făcut să mi se deschidă apetitul de a reveni în acel loc minunat al creaţiei.
    Pentru toate pozele făcute, clic aici. Merită!