vineri, 29 ianuarie 2010

Waffles anyone ?

    Mi-am dorit sa mananc de ani de zile waffle / goffre pana sa ma satur. Insa nu prea imi placeau cele ce erau in comert in Romania, pentru ca erau ambalate si nu foarte proaspete.
    Nu puteam rata asadar ocazia de a imi procura un aparat de facut waffles aici ! Iar spre bucuria mea, am avut sansa sa comand gratuit unul, gratie unui program de recompensare al clientilor de la una din bancile unde am cont.
    Aparatul in actiune arata cam asa :

 

   Aparat avem...mai lipseste o reteta pentru compozitie ! Si ca de obicei, m-a salvat Teo cu o reteta delicioasa. Produsul final :

 

nu arata prea bine, inca sunt incepator. Mai trebuie sa exersez cateva dimineti pentru a-mi iesi waffle-urile ideale :) 
   Important e ca la gust au iesit excelente (in ciuda faptului ca nu am cantar de bucatarie, toate masuratorile le-am facut cu o cana si cu google) si ca am pus destule calorii in seara asta ! Noroc ca ma apuc de fitness de saptamana viitoare ;)

sâmbătă, 23 ianuarie 2010

Ciorba de varza cu afumatura

   Mi-am "luat inima in dinti" si am dat azi o fuga la unul din magazinele romanesti din New York. Am fost la "Muncan Meat Market" in Ridgewood. Dupa cum ii zice si numele, e specializat in produse din carne. De cum intri, miroase a Romania si a produse afumate pe care in alta parte nu le gasesti...
   Pornit fiind sa nu fiu atras in capcana de a cumpara multe, mi-am cumparat costita afumata si... niste jumari. Foarte sanatoase ambele, recunosc, dar imi lasa gura apa la vederea jumarilor. Pana si colega mea de apartament, cu care am mers, desi initial a zis ca nu e interesata in a cumpara ceva, nu a rezistat tentatiei de a lua un muschiulet de porc care arata extraordinar de bine :)
   Inapoi acasa, am facut reteta Amaliei de ciorba de varza cu afumatura. Am mai pus si cativa cartofi, si a iesit o nebunieeeeee !!
   Vine cineva la o farfurie ?

luni, 18 ianuarie 2010

Film si plimbare

   Iata ca ma inscriu si eu in randul miilor de "bloggeri" din lume care si-au povestit experientele vizionarii filmului Avatar . Am fost si eu astazi, la spectacolul rulat in tehnologia IMAX 3D, la sala pe care majoritatea cinefililor de aici au votat-o ca cel mai bun cinematograf IMAX din New York : AMC Loews Lincoln Sq. Theater .
   Cinematograful are patru etaje, ultimul fiind rezervat salii unde se ruleaza filmele IMAX. O coada foarte lunga la intrarea in sala,desi am ajuns cu 45 de minute inaintea inceperii spectacolului. Noroc ca mi-am cumparat biletul online cu cateva zile in urma, pentru ca deja la ora 10 dimineata s-au epuizat toate locurile : sold out ! Probabil ca multi new yorkezi au fost azi liberi (si eu, de altfel) , de Martin Luther King Day. Biletul m-a costat $14. Dupa sfaturile citite pe internet, am cautat sa ma asez pe randul cel mai din spate, cat mai central posibil. Am reusit, iar dupa ce mi-am ocupat locul am iesit sa imi cumpar popcorn (deh, obiceiuri vechi de a rontai musai ceva la film) si apa (nu mai beau de o vreme buna sucuri carbogazoase...) . O portie mica de popcorn si o apa plata de 0.5l = $9.25 . Auch.
   Filmul mi-a placut, efectele speciale sunt fabuloase. Iar ecranul urias pe care se proiecteaza filmele in IMAX 3D face experienta de neuitat. Pacat ca in Romania doar in Bucuresti exista asa ceva, din cate am auzit :(
   Dupa film, am vrut sa merg in Union Sq. la un magazin putin mai deosebit decat supermarketurile obisnuite : Trader Joe's .Au si multe produse bio, dar si multe sortimente mai aparte si pe care in putine locuri se gasesc. In drum, m-a amuzat extrem o doamna care vindea prezervative pe strada. Sloganul ei era : "Obama condoms ! Buy our Obama condoms ! The ultimate stimulus package !" cu referire la binecunoscutul (cel putin aici) pachet de masuri economice luat de administratia Obama.
   Iar in plin centrul Manhattan-ului am vazut ceva ce pana acum nu am mai vazut in New York. O coada uriasa la intrarea in supermarket. Cam 50 de metri avea, iar la intrare era un angajat care lasa lumea sa intre, in functie de cati ieseau deja dinauntru. Dupa cum am citit aici , se pare ca nu e ceva neobisnuit pentru acel magazin de langa Union Sq. sa aibe atat de multi clienti (linkul e chiar interesant de citit, are si o poza care parca a fost facuta azi :) ). Inauntru, la fel de plin, cu rafturile inca destul de pline. Dar din pacate lipseau cateva produse care imi trebuiau un mod expres, asa ca am parasit magazinul fara sa cumpar nimic.
   Si cu asta, gata weekendul meu prelungit. Desi a fost o vreme urata pana ieri, astazi parca a venit primavara aici in New York. Iar sfarsitul de saptamana se anunta la fel de calduros :)

marți, 12 ianuarie 2010

Privire pe fereastra

   Noul meu loc de munca e tot pe Broadway, in Manhattan, dar si mai in "downtown" decat precedentul. De fapt, e chiar in capatul insulei, jos jos de tot :)
   Privelistea de la etajul 15, unde avem temporar birourile, e foarte frumoasa, in special cand incepe sa se lase seara. Soarele ce apune se reflecta intr-un mod deosebit de incantator in East River si in cladirile din Brooklyn si Manhattan.
   Mai jos o poza surprinsa astazi cu telefonul mobil (din pacate, nu e calitatea ideala) :



   Poate voi avea sansa sa fac niste poze mai faine cu aparatul, dupa ce ne vom muta birourile la etajul 29, peste cateva saptamani .

vineri, 8 ianuarie 2010

Mancare chinezeasca

   Mereu cu intrebarea "ce mananc in seara asta ?" in cap pe drumul de intoarcere de la munca, azi m-am oprit la fast-food-ul chinezesc de langa mine sa mananc "chicken with garlic sauce" (pui cu sos de usturoi).
   Atasat poza produsului ce a ajuns in farfuria mea acasa :





   Ok, arata ciudat si cu multe legume. Putin neasteptat, pentru ca a avut : ciuperci, broccoli, ardei, ceva pastai de fasole (dar fara boabe), morcovi si mar (poate a mai avut ceva, dar astea mi le amintesc). Ah, si pui si orez. Desi nu am simtit gustul de usturoi sub nicio forma, a fost bun si mult. Si ieftin, toata afacerea a costat $5.25 .
   Foarte diferit de mancarea chinezeasca ce e in Cluj, nici nu se compara. Dar tind sa afirm pana acum ca mi-a placut mai mult cea din Romania decat cea de aici...
   Si uite asa m-am umflat de juma de kil de orez cu legume in seara asta :)

Ianuarie...

...dar si decembrie, au venit cu o multime de schimbari !
   A trecut mult de cand nu am mai postat, dar din cauza programului ce l-am avut la servici, am fost efectiv dat peste cap. Iar adevarul e ca si din cauza frigului ce s-a lasat peste New York in ultimele saptamani, nu am mai mers nicaieri :(
   Asadar, cu ce ma mai "laud" ?
   Am primit de ziua mea un hamster de la colega de apartament. Din pacate, animalul e foarte agresiv, musca, nu e "user friendly" absolut deloc. Si nu am reusit sa-l imblanzesc pana acum (daca stie cineva vreo metoda de a imblanzi un hamster care musca, as fi recunoscator), de aceea nici nu am poze cu el. Altfel, e dragalas (e gri cu putin alb), si cu greu s-a prins ce e rotita si cum se foloseste :)
   Mi-am cumparat un televizor, dupa indelungi analize de buget si de necesitate. Dar dorinta de a avea un tv cu ecran maaare a fost prea puternica, asa incat mi-am comandat o plasma Panasonic de 42" . Pot doar sa zic ca e BEEEESTIAAAAL de tare sa vezi filme din pat pe un asemenea televizor, si ca pana la urma si-a meritat banii achizitia.
   Dar probabil cea mai mare schimbare e noul servici pe care l-am inceput de saptamana asta. Am lasat deoparte Webair si turele de noapte, si lucrez acum la Advomatic .Aproximativ acelasi job (tot "systems administrator" se cheama pozitia), doar mai putina bataie de cap cu clientii si mai mult proiecte interne. Saptamana de acomodare a fost ok, programul e bestial - de la 10 la 18 - de luni pana vineri. Plus, am primit laptop si telefon (cu plan de voce,mesaje si date nelimitate, yeeee) nou-noute .
   Acum ca mi-a trecut si raceala ce am avut-o, si cu weekendurile libere, sper sa pot sa mai ies si sa mai vizitez vreun muzeu sau sa dau pe la patinoar, oh ce dor imi e sa patinez !
   Si acum, ma intorc la upgrade-ul de Ubuntu de pe laptopul de la munca (politica firmei : toti angajatii folosesc linux !)