luni, 26 octombrie 2009

Ciocolata noua

Pe la mijlocul vizitei de azi in Central Park , am mers pe 5th Ave. sa mananc ceva la pranz .
Cu greu am gasit o mini-cantina ... la un moment dat m-as fi bucurat sa gasesc si un McDonalds, intr-atat de foame imi era si nimic nu-mi iesea in cale. Cu exceptia... unui magazin de prezentare Lindt !
Paradisul copiilor, un magazin de ciocolata, era plin de turisti, am auzit cel putin 3-4 limbi diferite de engleza vorbindu-se inauntru..
Bineinteles ca si gurmandul de mine nu a rezistat tentatiei de a cumpara doua ciocolate care aratau delicioase :



V-am facut pofta ? :)
Am incercat in parc cea cu cocos si pot sa afirm ca e deeeliiiicioaaasaaaa .
Ah, si normal, preturile pe masura. Mai scumpe ca in supermarket. Doar e Fifth Avenue in Manhattan, nu ? Trebuie sa jupuim turistii de bani, putin cate putin ... tocmai de aceea presimt ca voi gusta cate 2-3 cubulete pe zi, sa ma "tina" mai mult ciocolatele . Sau ....

Toamna in Central Park

    Astazi a fost o minunata zi de toamna in New York ! Satul fiind de rutina servici-acasa somn-acasa trezire, film-servici-acasa etc. , am iesit in dimineata asta la plimbare in Central Park.
    Iesirea din statia de metrou a avut un farmec aparte, nemaivazand pana acum un asemenea felinar, ramasita parca de la inceputurile metroului in New York .



    Ca prime cuvinte, pot doar sa zic ca parcul isi merita pe deplin renumele de a fi o bijuterie in inima Manhattanului. E un loc minunat pentru plimbare, lectura, petrecere a timpului liber cu persoana iubita, fotografie, relaxare..fiind intins pe o suprafata foarte mare (341 ha , sau 3.4 km2), parcul satisface setea de natura si liniste a oricarei persoane care vrea sa evadeze din nebunia cotidiana . Paradoxal totusi, pentru ca de jur imprejur se vad zgarie-norii, si ti se face parca mila de acel strop de natura, pierdut parca printre mormanele de sticla si otel ce se inalta pana la cer.



Si totusi...pe masura ce te afunzi in mijlocul parcului, se pierd intru totul zgomotele lumii moderne, si simti intr-adevar ca esti inconjurat de una din minunatele creatii ale lui Dumnezeu, natura.



Pe masura ce te plimbi agale pe covorul de frunze, auzi miscare imprejur. Te opresti, asculti, si iarasi auzi fosnet de frunze in stanga si in dreapta. Te uiti atent si...veveriteeeeeeeee ! Ele sunt stapanele de necontestat ale parcului. Sunt peste tot ! Te privesc atente, gata in orice clipa sa fuga si sa se ascunda. Sau..gata oricand sa iti manance din palma ! Dupa cum am avut norocul sa dau peste o veverita foarte curioasa si pofticioasa, care mi-a mirosit palma (goala, din pacate, nu m-am gandit sa iau niste alune cu mine) de cateva ori in speranta ca va primi vreo delicatesa :



    Nu puteam rata mica gradina zoologica din parc. Desi pretul mi s-a parut cam ridicat pentru cat de putine animale sunt (10$), ce am vazut mi-a placut. Evident, am cautat cu nerabdare pinguinii din Madagascar, si...i-am gasit !
Sunt intr-adevar foarte simpatici, foarte jucausi, si parca faceau spectacol intentionat pentru multimea de oameni care s-a oprit sa-i priveasca. Cu siguranta, atractia principala a gradinii zoologice.
Ca orice zoo care "se respecta", si aici este un colt dedicat vietii de la tropice. M-am reintalnit cu vechea mea prietena, pasarea Toco Toucan, si cu galagioasa lume a pasarilor tropicale.
    Bineinteles, o multime de artisti in tot parcul : de la cantareti de jazz la saxofon, la pictori, fotografi, dansatori...o lume interesanta la tot pasul, intr-un parc in care poti sa stai o zi intreaga fara sa te plictisesti sau sa nu-ti mai doresti sa revii ...
    Restul pozelor pe galeria online .
   

sâmbătă, 17 octombrie 2009

Marge Simpson in Playboy

Am trait s-o vad si pe asta !
Un personaj din desenele mele animate preferate sa "pozeze" nud pentru Playboy !
E vorba de Marge, din The Simpsons .
Pe aici s-a facut destul de mare valva prin presa legat de lucrul asta, dar ocazia speciala (20 de ani de cand serialul ruleaza) a fost mai tare decat gurile rele. Cred ca multi au fost curiosi sa vada pictorialul, asa cum am fost si eu .. si ieri mi-am luat revista .
Din pacate, nu am gasit la chioscuri editia de colectie :


Ce contine pictorialul ? Doar doua imagini, de fapt :( Sunt interesante, mai ales ca intr-una din poze se vad discret sanii lui Marge. "Interviul" are o usoara nota de umor 'a la Simpsons', si cred ca si-a meritat banii prima (si probabil ultima) mea revista Playboy cumparata vreodata - doar de dragul serialului preferat .

Mi-a atras atentia insa si alt lucru, vizibil pe coperta. Exista un pictorial mult mai vast cu o romanca, model pentru Victoria's Secret : Alina Puscau. Orgoliul de roman mi-a fost deranjat putin vazand ca in articol nu zice nicaieri ca e romanca..

Sunt curios daca editia cu Marge va aparea si in Romania !
Mitza, iti recomand s-o vezi si tu pe Marge in ipostazele nude :)

miercuri, 14 octombrie 2009

A day at the museum

Daca as fi fost noaptea, mi-ar fi iesit la fix titlul postului dupa bine-cunoscutul film :)
Luni, in "week-end"-ul meu, am fost la Muzeul American de Istorie Naturala .Fiind indrumat sa citesc bine semnul de la intrare, acela ca "suggested admision fee = 16$" , am platit 2 dolari pentru intrarea in muzeu :)
Avand patru etaje, experienta a fost una cu totul neobisnuita si interesanta. Desi am reusit sa parcurg, in graba, toate nivelurile, o a doua vizita nu ar fi de refuzat. Oboseala si-a spus cuvantul la sfarsitul celor aproape 5 ore de plimbat pe scari si holuri uriase .
Detalii despre muzeu se gasesc pe site-ul oficial, unde este de asemenea o harta interactiva cu fiecare nivel. Asa ca am sa spun aici doar ce mi-a placut mie, si ce recomand oricui va avea ocazia sa viziteze acest muzeu .

Etajul 1
  • Mamiferele nord-americane e o impresionanta lucrare de arta, unde animalele par reale in spatele sticlei si te astepti in orice moment sa le vezi miscandu-se..o adevarata incantare mai ales pentru noi, europenii, care nu am vazut niciodata asemenea animale si o asemenea fauna indeaproape .

  • Viata din oceane te intampina cu un spatiu imens pe doua niveluri, in centrul caruia o uriasa balena sta sa se repeada la tine .. :) Mi-au placut aici cum au aranjat diferitele aspecte ale vietii marine preistorice, si, ca de obicei, senzatia ca totul e real nu te paraseste .

    Destul de interesanta a fost si sectiunea "Originile omenirii", unde s-a putut observa munca migaloasa ce implica crearea acelor figurine.

    Etajul 2
    Interesante expozitiile ce prezinta diferitele popoare (Asia, Africa, America Centrala si de Sud), dar parca m-au obosit toate instrumentele si imbracamintea expusa..
    Mai mult mi-a placut partea cu mamiferele africane, care se intinde si la
    Etajul 3

    Extrem de interesant mi s-au parut exponatele ce reprezentau triburile si obiceiurile lor, "surprinse" ca in niste piese de teatru extrem de vii .
    Tot la etajul trei, o sectiune care m-a atras a fost cea cu pasarile nord-americane. Diversele scene te faceau sa simti aerul salbatic si sa auzi bataile din aripi ale pasarilor...

    In capatul etajului trei se afla, probabil, piesa de rezistenta a muzeului : statueta din Insula Pastelui, bine cunoscuta din filmul "O noapte la muzeu" .Absolut toata lumea isi facea poze cu statuia, si bineinteles ca nici eu nu m-am lasat mai prejos :)

    Etajul 4 mi s-a parut cel mai putin interesant, doar fosile si schelete de dinozauri .. ceea ce nu prea a fost pe gustul meu :)

    Peste tot in muzeu exista locuri unde poti viziona filmulete scurte sau de durata medie despre anumite aspecte ale zonei in care te afli. Eu am vizionat un film de circa o jumatate de ora despre indienii din triburile amazoniene, extrem de interesant. Dar ca sa poti sa vizionezi toate, trebuie sa stai cel putin doua zile in muzeu :)
    Per total, a fost palpitant si deosebit, si abia astept sa revin si in alta zi .
    Restul pozelor facute de mine, pe galerie .
  • sâmbătă, 3 octombrie 2009

    Saptamana schimbarilor

    Casa noua, telefon nou :)
    In ordinea importantei, cam astea sunt schimbarile ce le-am facut saptamana ce se incheie indata .
    M-am mutat in alta chirie, mai aproape de Manhattan -> timp mai putin pierdut pe mijloacele de transport, mai ales dimineata cand e rush-hour si ma intorc din tura de noapte. E si putin mai ieftin, asa ca sper ca in timp schimbarea se va dovedi pozitiva si ca a fost o decizie buna .
    In al doilea rand, am reusit sa imi fac un abonament la mobil, iuhuu.Pentru aceeasi bani (40$/luna, si e cel mai mic) am mai multe minute si mai multe avantaje. Unul din ele a fost ca am reusit sa cumpar un telefon nou la pret redus. Asa ca mi-am luat un E71x foarte smecher pentru 100$ .Not bad, huh ?
    Mai ramane ca saptamana viitoare sa imi pun internet (momentan am o 'furaciune' de wi-fi de la ceva vecini, mersi Gaby !) de la EarthLink. Oferta destul de nasoala, un fel de UPC : aproape 40$/luna pentru un 'up-to' 7 mbps download, si un amarat de 384 kbps upload. Ce m-a intrigat e ca pentru acelasi 'best-effort' ,dar 10 mbps/512 kbps platesti triplu aproape. In fine, cum altceva nu am in zona, nu am de ales. Macar o sa platesc jumi-juma cu colega de apartamanent si nu va fi chiar asa mult .
    Daca nu am alte noutati pana atunci, urmatorul post va fi de pe internetul meu legal folosit :)